Interplay is de zevende plaat van het in 1988 opgerichte Ride, dat gezien wordt als een van de pioniers in het shoegaze genre (met Vapour Trail als dikke klassieker). Zeven albums in 36 jaar is geen hoge productie; van 1996 tot 2014 lag de band zo goed als op z’n gat. Zanger/gitarist Andy Bell begon in 1997 Hurricane #1 (goede Britpop-track: Chain Reaction) om twee jaar later bassist te worden bij Oasis en na die break-up verder te gaan met Liam Gallagher in Beady Eye. De andere zanger / gitarist van Ride, Mark Garderner, begon een band (The Animalhouse) die na één album al klapte, trok zich terug uit de muziekindustrie, kwam terug met drie niet zo succesvolle solo-albums. De interesse voor Ride nam begin 2000 weer toe, na een boxset met alle albums en een optreden in een tv-show van Sonic Youth. Vanaf 2014 was de reünie echt een feit en dropte de band in 2017 het album Weather Diaries en in 2019 This Is Not A Safe Place. Allebei zeer goed ontvangen door fans en pers. Gloednieuwe plaat Interplay zet die lijn met gemak voort. Shoegaze is het allemaal niet meer, 80s synth pop komt soms meer in de buurt (zoals op het heerlijke Monaco). Verder hoogtepunten genoeg, met songs als Peace Sign, Last Frontier, Portland Rock, I Came To See the Wreck en het broeierige / explosieve Light in a Quiet Room.

YouTube player