Interessante plaat, dit derde album van het Amerikaanse Lo Moon, dat met haar 80s New Wave sound doet denken aan het rustige werk van Peter Gabriel, The Blue Nile, en het meest nog aan Talk Talk. Alle nummers op I Wish You More Than Luck, opgenomen in de studio’s van The War On Drugs en Modest Mouse, grijpen muzikaal terug naar de tijd waarin zanger/songwriter Matt Lowell als zestienjarige zijn artistieke stem ontdekte, gewoon thuis met een akoestische gitaar op schoot. Tekstueel gaat het voornamelijk over het achterlaten van familie, plaatsen, jeugd en relaties. Het levert een warme, nostalgische luisterplaat op, met het weemoedige When The Kids Are Gone als mooiste liedje. Leuk afsluitend 80’s feitje: Lo Moon gitarist Samuel Stewart is de zoon van Dave Stewart (Eurythmics) en Siobhan Fahey (Bananarama). Live zien kan op 11 november in Amsterdam.

YouTube player