Vrijdag 19 april 2024 – Tivoli (Utrecht)

Zimmerman is het soloproject van Simon Casier, bassist van Balthazar. En dat is naast Warhaus en J. Bernhardt de derde sterke afgeleider van die Belgische prachtband. Op Valentijnsdag dit jaar verscheen Love Songs, het tweede album van Zimmerman. Het staat vol met odes aan zijn vriendin zonder dat het cheesy overkomt of vervalt in goedkoop sentiment. Nou ja, soms misschien een klein beetje. Maar wat vooral overheerst is de kwetsbaarheid van Casier op de songs, waarop romantici zoals Leonard Cohen en Burt Bacharach altijd wel ergens in de achtergrond zweven. Zo zingt Casier in het heerlijk zwierige Perfect Guy: “I pretend to be myself/ I′m not the man I thought I was/ But I′ll try to act that way.” Love Songs is opvolger van het indrukwekkende Wish You Were Here: een song / requiem van ruim drie kwartier over zijn broer Wannes, die overleed na een noodlottig ongeval.

YouTube player