Het uit Leeds afkomstige L’objectif werd door zanger/gitarist Saul Kane en zijn beste vriend Louis Bullock opgericht toen ze nog maar 12 jaar oud waren. Ze glipten weg van toneelrepetities om te oefenen in de muziekruimte. Met Ezra Glennon (bas) en Dan Richardson (gitaar) erbij tekende de band als zeventienjarigen, met hulp van hun ouders, een eerste platencontract. Niet slecht voor vier vrienden die elkaar vonden in hun liefde voor jazz funk, hip-hop, punk en post-punk. Naast Morrissey, The Stone Roses en Arctic Monkeys, zegt de band ook inspiratie te vinden bij de schilders Basquiat en Francis Bacon en zoekt de “opwinding in het intellectueel stimulerende en subjectieve”. Het uitstekende The Left Side is hun tweede EP, nadat debuut Have It Your Way ze al in 2021 als One To Watch op de radar van The Guardian zette.

YouTube player