Punk uit Manchester met Aerial Salad en hun tweede plaat R.O.I. Dit is de band die in 2016 door drie tieners gevormd werd met als enige bedoeling om op het legendarische punkfestival FEST in Gainesville te spelen, wat ook lukte. Echt lekker ging het nog niet, het was naar verluid “an unmitigated disaster”, maar dan heb je dus wel ballen. Vier jaar repeteren later was daar een niet verkeerd debuutalbum en leken er dingen te gaan gebeuren voor ze, maar ja, covid. Nog weer vier jaar verder is er nu dus met R.O.I een zeer sterke opvolger. En kunnen ze eindelijk goed toeren (24 mei in Den Haag!). Aerial Salad omschrijft haar sound zelf als Madchester Punk, een knipoog naar helden als Happy Mondays, XTC en Carter USM. Maar ook hedendaags bands als Shame en High Vis hoor je terug in de rauwe, energieke songs. Onze favoriet is They All Lied To Me, dat ingeleid wordt met een heerlijke baspartij die sterk doet denken aan een andere bekende postpunkband uit Manchester. Tied to Pieces of Paper is de recente single.

YouTube player