Wundehorse is de band rondom Jacob Slater, voormalig frontman van de Britse punkband The Dead Pretties. Die band klapte in 2017 waarna Slater verhuisde van Londen naar Cornwall en zijn geld verdiende met verschillende baantjes, waaronder die van surfleraar. Onderwijl bleef hij muziek schrijven en scoorde hij een rol als drummer Paul Cook in de Sex Pistols serie van Danny Boyle. Slater begon Wunderhorse als soloproject tijdens de pandemie. Dat werd langzaam een band van vier en in 2022 verscheen het sterke debuutalbum Cub, door oa NME als een van de beste van het jaar genoemd. Het leverde de band onder meer supportslots op bij Fontaines D.C., Pixies en Foals. De geweldige single Midas, die klinkt als Bob Dylan ondersteund door een garagerockband, is het eerste nieuwe wapenfeit van de band sinds Cub. Slater schreef het liedje in een Parijs bad, om het vervolgens te vergeten, tot het weer opdook in Minnesota. “Midas is zo’n iemand die je het gevoel geeft alsof je een potloodstompje bent, helemaal opgebruikt en niets om te laten zien, maar voor hem is het altijd gewoon zakelijk,” aldus de frontman. Het wachten nu is op een releasedatum van de nieuwe plaat en de aankondiging van Nederlandse shows van deze heerlijke gitaarband.

YouTube player