Disorientations brengt postpunk uit Antwerpen, schatplichtig aan de donkere 80s (Echo & the Bunnymen, Killing Joke, The Cure) tot de vroege jaren 90 shoegaze (en niet alleen vanwege dat zalig basgeluid). In 2022 verscheen hun zeer goed ontvangen debuut: Memory Lanes. Opvolger Lost Today noemt de band terecht “a collection of introspective haunting songs”. Disorientations mijmert in tien liedjes over de krachten van aantrekking en afstoting die ontstaan bij het liefhebben van de mensen om ons heen, en de rauwe leegte die opdoemt wanneer iets broze ons ontglipt. Alleen al een blik op songtitels als Loner, Not Here, Cynical, Boredom, Escape en natuurlijk de titeltrack Lost Today bevestigt die doom and gloom. Misschien niet meteen opzetten tijdens een etentje. Een wereldplaat is het wel.

YouTube player