Vorig week verscheen met Why Can’t You Hear Me? een self released debuut EP van FEVER. Een zeer fijne, radiovriendelijke worp van het vijftal uit Hull, dat in 2019 werd opgericht door jeugdvrienden James Harrod (zanger/gitarist) en Mitchell Capes (leadgitarist). Beïnvloed door de songwriting van giganten als The Beatles en T.Rex, kwam de band al snel op de radar van collega band Blossoms, die FEVER tekende op hun Very Clever Records label. Daar kwam in 2019 prima debuutsingle Jungle Man (2019) uit. De liefde hield niet op, want Blossoms nam FEVER vervolgens mee op tour als supportact. De eerste van velen, want in de loop der jaren deelde de band al het podium met volle-zalen-trekkers als Two Door Cinema Club en The Lathums. Inmiddels lijkt Very Clever Records niet meer te bestaan (laatste online activiteit uit 2022 en een niet te bereiken website) en staat FEVER er alleen voor. Deze vier tracks tellende EP laat echter horen dat er ongetwijfeld binnenkort in een andere boardroom handtekeningen onder een stukkie papier gezet kunnen gaan worden. Luister daarvoor alleen al maar naar de titeltrack of naar het even aanstekelijke als Blossoms-esque Long Ago.

YouTube player