Het Schotse Swim School kwam vorig jaar bij ons op de radar met het zeer toffe Delirious, die inmiddels bijna 1 miljoen streams aantikt. De single prijkt op hun derde EP Duality, dat in juni 2023 uitkwam. Op een debuutalbum moeten we nog steeds wachten, maar met Seeing It Now is er nu een mini-EP (zelf noemen ze het een mixtape, en waarom ook niet). Drie nieuwe liedjes staan erop, waaronder de meer dan uitstekende titeltrack, vol met scheurende gitaren rondom de heerlijke stem van zangeres Alice Johnson. Dat een band als Wolf Alice genoemd wordt als inspiratie, is geen verrassing. Ook op de EP: een akoetische cover van de klassieke Pixies song Where Is My Mind. Opgericht in 2019 als vijftal, groeit de aandacht voor de inmiddels tot trio gereduceerde band zeer gestaag met sterke EP’s en voorprogramma’s bij oa Inhaler en The Amazons. Swim School is net klaar met een eigen sold-out tour door de UK en speelt op 18 september op het invloedrijke showcase-festival Reeperbahn in Hamburg; hopelijk volgt een Nederlandse datum gauw (Eurosonic?).

YouTube player