Sister Envy komt uit Noord-Wales, waar de leden elkaar ontmoetten op de universiteit. Het “Alternative Psychedelic rock quartet” maakte snel indruk met hun sound, dat inspiratie haalt uit de jaren 60 en 70, maar ook hoorbaar de vroege jaren 90 indie- en shoegaze-scene van bands zoals My Bloody Valentine, Ride en Spiritualized herbergt. Of zoals BBC Radio Wales DJ Adam Walton het onder woorden probeerde te brengen: “Meeslepend, intens en broeierig… er is iets atonaals onderliggend dat het onderscheidt.” Platenlabel Yr Wyddfa Records Snowdonia, ook gevestigd in Noord-Wales en bekend van Holy Coves, sloeg toe en tekende Sister Envy voor een eerste single. Het rustige Mourning Sickness verscheen eind februari en kenmerkt zich door wazige psychedelische gitaren en omhullende vocalen die de dromerige momenten na het ontwaken beschrijven. Opvolger Tide kregen we vorige week en is met haar muur van gitaren en vroege Smashing Pumpkins-vibe nog beter. “Ik schreef het terwijl ik ernstig brak was op een zonnige middag,” vertelt zanger en gitarist Kameron Jolliffe. “Het gaat over iemand waar ik mee omging, een giftige relatie die je nog steeds aantrekt om je uiteindelijk weer weg te gooien.”

YouTube player