Op 13 september verschijnt met Soft Tissue een nieuw album van Tindersticks. Het is de opvolger van het vijf jaar eerder uitgebrachte No Treasure But Hope. De aankonding kwam met nieuwe song New World, de opener van het album, en een live-datum: 11 maart 2025 speelt de band in uitgebreide setting in Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop gaat 17 mei om 11.00 uur van start via de website van het theater.

YouTube player

New World vangt de essentie van waar Soft Tissue voor staat: persoonlijke en publieke werelden die uit balans zijn. Hiermee belooft het album een voortzetting te zijn van de sound die we kennen van eerdere albums, met de toevoeging van nieuwe elementen zoals koper- en strijkarrangementen, en soulvolle achtergrondzang. Eerder verscheen al Falling, The Light.