Goed, laten we het dan maar meteen uit de weg ruimen om het daarna nooit meer te benoemen: de zanger van de Britse experimentele rockband Automotion is Lennon Gallagher, zoon van Liam Gallagher. Het Londense viertal, dat al eerder aangaf geïnspireerd te zijn door artiesten als John Cage en Can, klinkt gelukkig totaal anders dan de bands van Lennons pa. Ze zijn ook al een tijdje bezig: in 2021 brachten ze hun debuut-EP In Motion uit en in 2023 volgde de tweede EP Artificial Ascent. Met de spannende single Speaking the Static kondigt de band hun derde EP aan, die Dissolve heet en op 19 juni verschijnt. “Speaking the Static is onze poging om onze melodische kant te verfijnen, waarbij we afwisselen tussen zachtere arpeggio-geleide secties en zwaardere fuzz-riffs,” aldus de band, Dit jaar gaven ze ons al twee uitstekende voorproefjes: Liquify en Lost in the Spinal Labyrinth.

YouTube player