Na vorig jaar twee goed ontvangen EP’s uitgebracht te hebben, verschijnt op 16 augustus verschijnt met Triple Seven het debuutalbum van de Amerikaanse gitaarband Wishy. De eerste single, Love On The Outside, is ijzersterk en past net als het eerdere werk binnen het spectrum van shoegaze, grunge en power-pop.

YouTube player

Wishy is opgericht door Kevin Krauter en Nina Pitchkites, die elkaar kennen van dezelfde middelbare school en een gezamenlijke liefde hebben voor bands als the Sundays en My Bloody Valentine. Hoewel Krauter al solowerk had uitgebracht, waaronder het veelgeprezen album Toss Up uit 2018, en Pitchkites haar electro-popmuziek deelde onder de naam Push Pop, vonden ze pas echt elkaar toen Pitchkites in 2021 terugkeerde naar Indiana vanuit Philadelphia. Na hun debuut-EP als Mana begonnen ze onder de naam Wishy bij het label Winspear, waarbij ze drummer Connor Host, bassist Mitch Collins en gitarist Dimitri Morris aan de line-up toevoegden.

Het debuutalbum Triple Seven wordt door de band beschreven als een verzameling van korte verhalen en momentopnames, waarin Krauter en Pitchkites worden vastgelegd tijdens een turbulente periode van hun leven. Van het omgaan met de nasleep van de pandemie tot het vormgeven van hun muzikale toekomst, belooft het album een opwindende reis van zelfontdekking te worden.