Zeer vermakelijk debuutalbum: What You’ve Got to Lose to Win It All van The Howlers. Het trio uit Oost-Londen, met de Nederlandse bassist Guus ter Braak, heeft het grootste deel van hun carrière beleefd tijdens de lockdown. Inspiratie halen ze uit een gevarieerde mix van invloeden, variërend van de filmscores van Ennio Morricone en John Williams tot artiesten als Tinariwen, Kurt Vile, Black Rebel Motorcycle Club, Miles Kane en The Black Keys. Met uitgestrekte nummers die hier en daar filmische landschappen oproepen, neigt het soms naar escapisme. Misschien helemaal niet zo verwonderlijk, gezien frontman Adam Youngs ervaringen in de afgelopen twee jaar. Twee levensbedreigende ziekten binnen twee maanden, het verlies van vier familieleden en twee dierbare vrienden, en de daarop volgende onmetelijke rouw hebben allemaal een grote rol gespeeld in de creatie van de nummers. Een gevoel van pluk de dag is onmiskenbaar bij het luisteren naar deze door Black Honey geproduceerde gitaarplaat, met uitschieters zoals Lady Luck, On The Run (Over You) en Nothing To Lose.

YouTube player