Twee albums in één jaar: Chris Ballew doet het gewoon. Verscheen het alleraardigste Power Trip op 12 januari, opvolger Void Crusher komt al op 12 juli aanstaande. Het zeer fijne, Beck-esqye My Favourite Tranquilizer is het eerste voorproefje van zijn zesde langspeler in drie jaar. Chris Ballew werd bekend als zanger van de Amerikaanse, multi-platina rockband The Presidents of the United States of America. Na een reeks omwegen begon hij in 2009 muziek te maken voor kinderen van 0 tot 6 jaar en hun ouders onder de naam Caspar Babypants. Na 18 albums in 10 jaar voor de kids, begon hij onder z’n eigen naam een nieuw project met een akoestische, psychedelische, fuzzy, loopachtig sound bedoeld voor volwassen hersenen om “bij te ontspannen, kleine dansjes te doen en dutjes te doen”.

YouTube player