Wij voelen veel liefde voor de Ierse rockband Cardinals. De vaste bezoeker weet dat al, twee voorproefjes van de vandaag uitgekomen debuut-EP vonden al hun weg naar onze blog. En de geoefende luisteraar had natuurlijk al gespot dat, op het gruizige Amphetamines na, alle tracks van de EP tot aan vorige week gefaseerd waren gedropt. Volledig volgens de trend in muziekland. Afijn, het pakketje van zes tracks is sinds vandaag in z’n geheel te beluisteren en is zeer goed.

De muziek van Cardinals combineert Ierse muzikale tradities met moderne invloeden, en het resultaat is een eclectische mix van shoegaze, Ierse folk en rock. De band streeft naar een muziekstijl die hen uit hun comfortzone haalt en tegelijkertijd persoonlijk en toegankelijk blijft. ‘Als we met onze muziek iemand het gevoel kunnen geven dat ze minder alleen zijn, dan is dat geweldig,’ aldus frontman Euan Manning.

Het zestal uit Cork krijgt steeds meer lof voor hun shoegazerige rocksongs, vaak eindigend in een indrukwekkende muur van geluid. Fontaines D.C. zanger Grian Chatten heeft ze ook opgemerkt en noemde ze al op BBC Radio 1 “one of my favourite new bands.” De titelloze debuut-EP bevat onder andere het spannende If I Could Make You Care, het zwierige Roseland en het onder twee minuten klokkende Nineteen, dat net zo goed op dat opwindende debuutalbum van The Vaccines had kunnen staan. Wij zijn fan. Maar dat wist je al.

YouTube player