Twee weken geleden verblijdde voormalig The Maccabees-zanger Orlando Weeks ons met een prachtige nieuwe soloplaat (echt, luisteren). Nu bereikt ons het heugelijke bericht dat 86TVs, de nieuwe band van twee ex-Maccabees-leden, op maandag 18 november naar de bovenzaal van Paradiso komt. Met Someone Else’s Dream presenteert het viertal het tweede voorproefje van hun titelloze debuutalbum, dat op 2 augustus verschijnt. Eerder verscheen al het eveneens erg fijne Tambourine.

Volgens Felix roept de single Someone Else’s Dream nostalgische herinneringen op aan hun vormende jeugdjaren tijdens het gouden tijdperk van muziektelevisie. Hij zegt: “Wanneer ik het luister, denk ik aan ons als kinderen die voor het eerst diep verliefd werden op muziek; zittend voor de tv en betoverd door XTC bij Old Grey Whistle Test of naar het scherm getrokken door The Clash die Clampdown speelden. Het heeft de geest in zich van hoe we ons toen over die dingen voelden en, als ik er zo over nadenk, nog steeds doen.”

YouTube player

Kort na hun laatste optreden met The Maccabees in 2017, besloten de broers Felix en Hugo White een nieuwe richting in te slaan, wat resulteerde in de oprichting van 86TVs, samen met hun jongere broer Will en drummer Jamie Morrison. Volgens Felix en Hugo voelde dit aanvankelijk niet als een project, maar als een spontane en plezierige manier om muziek te maken, zonder deadlines, druk of agenda. Pas later realiseerde de groep zich dat er iets bijzonders aan de hand was en dat er meer in zat.