Op 12 juli verschijnt Fool’s Parade, het tweede album van het Californische psych-rock kwartet Color Green. Het sterke God In A $ werd afgelopen week als derde voorproefje vrijgegeven, na eerder de fijne titeltrack en Four Leaf Clover te hebben uitgebracht.

YouTube player

Color Green staat bekend om hun dynamische en onvoorspelbare live optredens. “Als we live spelen, weet ik echt niet wat er gaat gebeuren,” zegt Noah Kohll, een van de twee gitaristen en vier zangers van de band. Ze hebben snel een reputatie opgebouwd met hun jams en melodieën, geïnspireerd door ’60s SoCal folk-rock, ’70s classic rock, ’80s underground rock, en ’90s psychedelische dance-rock. Volgens de berichten vangt het aankomende album Fool’s Parade deze wilde en grillige kwaliteit met nummers die variëren van rustige momenten tot epische jams. Zo zou afsluiter Hazel Eyes doen denken aan de uitgebreide orkestraties van Brian Wilson en de speelse melodieën van Buddy Holly. “We hebben het zo vormgegeven dat het ons bereik laat zien,” zegt gitarist Corey Madden. “Alle nummers zijn samen als band geschreven en het album is een stap richting wat deze band werkelijk is.” Nog een klein maandje wachten en dan kunnen we het zelf horen.