De Britse rockband October Drift heeft aangekondigd dat ze dit najaar shows in Hilversum, Rotterdam, Maastricht en Nijmegen zullen geven. Eerder dit jaar was de band in Nederland te zien als voorprogramma van (een andere ASP-favoriet) IST IST. Tegelijkertijd met het tournieuws presenteerde October Drift hun nieuwe single Demons. Dit is, na het eveneens zeer fijne Blame The Young, het tweede voorproefje van het gelijknamige album dat op 24 september verschijnt.

Demons ging in première op BBC 6 Music en werd aangekondigd door dj Chris Hawkins met de veelzeggende woorden “another soaring anthem”. Volgens October Drift zanger/gitarist Kiran Roy gaat het nummer over er voor iemand zijn en je hart kunnen luchten: “Het gaat om troost vinden in een ander persoon, en misschien beiden onvolledig voelen of met dingen zitten die hen neerdrukken, maar samen sterker zijn.”

YouTube player

October Drift brak in 2022 door met hun tweede album I Don’t Belong Here Anymore. Een plaat doordrenkt met zware, pop-geïnfuseerde rock, dat lof kreeg van Britse media-outlets als CLASH, Kerrang! en Louder Than War (terecht: check bijvoorbeeld het geweldig Airborne Panic Attack). Veel minder introspectief dan hun debuut Forever Whatever, liet October Drift op de plaat horen dat het hun gaat om mensen bij elkaar te brengen. “Een gevoel van niet ergens bij horen is iets wat iedereen voelt of heeft gevoeld,” aldus frontman Kiran Roy.