De Britse artpunkband Eades, een collectief van songwriters, producers, geluidstechnici en sessiemuzikanten, heeft met Constantly het derde voorproefje uitgebracht van hun aankomende EP Fight or Flight. Deze wordt op 14 augustus uitgebracht op hun eigen label Bam Bam Records. Eerder dit jaar werden Liquid Gold en Fade Away al gedropt als singles.

“Na tien jaar in de muziekscene van Leeds te hebben doorgebracht, is het me duidelijk geworden hoe genormaliseerd drugs- en alcoholmisbruik is,” vertelt Eades zanger/gitarist Harry Jordan over de inspiratie achter de nieuwe single. “Het is beangstigend om te zien hoe langdurig alcohol- en drugsgebruik mensen kan beïnvloeden. Sommige vrienden heb ik in lange tijd niet nuchter gezien, en de mentale gezondheidsproblemen die ik heb waargenomen, zijn schrijnend.” Hoewel de muziek haast speels klinkt, noemt Jordan de songtekst een van de rauwste die hij ooit heeft geschreven.

YouTube player

Opgericht in 2019 door zanger en gitarist Harry Jordan en zijn beste vriend Tom O’Reilly, was Eades aanvankelijk een “leuke creatieve uitlaatklep” voor de afgestudeerden van het Leeds Conservatoire. In hun eerste jaar namen ze samen maar liefst 60 liedjes op, beïnvloedt door bands als The Clash, The Libertines, the Buzzcocks, Car Seat Headrest en Velvet Underground. “We begonnen pas ongeveer zes maanden voor de lockdown serieus te worden, namen een EP op en toen werden we opgesloten voordat we deze konden spelen,” aldus Jordan in een interview met de Yorkshire Evening Post. Ze gebruikten de lockdown om nonstop te reperteren. Ze kwamen eruit met twee EP’s en een debuutalbum (Delusion Spree, 2022).