Een van onze favoriete nieuwe bands van het moment: Cardinals, uit Ierland. Zoals eerder bericht, komt op 7 juni hun zes tracks tellende debuut EP uit, met daarop onder andere het geweldige If I Could Make You Care (met trekzak in de mix) en zwierige Roseland. Fontaines D.C. zanger Grian Chatten heeft ze ook al op de korrel en noemde ze  op BBC Radio 1 “one of my favourite new bands”. In aanloop naar de release van de EP dropte het zestal recent met Nineteen het laatste voorproefje. “Ik luisterde veel naar Buddy Holly en hij heeft geweldige korte liedjes,” vertelt frontman Euan Manning over de totstandkoming van het onder twee minuten klokkende liedje, dat snel werd geschreven tijdens een oefensessie. “De tekst was het eerste wat in me opkwam. Normaal gesproken zou ik naar huis gaan om het te herschrijven, maar het eenvoudige was op de een of andere manier leuk genoeg om te houden.”

YouTube player