November markeert de release van een nieuw Calicos album. Het prachtige In Motion is het vierde voorproefje, breed uitwaaierend als de sleuteltrack van de plaat. Een nummer in twee delen, waarin prille liefde en het omarmen van het leven centraal staan.

YouTube player

Slechts drie jaar had Calicos nodig om hun belofte na het winnen van Humo’s Rockrally in te lossen en een plekje te veroveren in het Belgische muzieklandschap met hun indie-americana. Heerlijk debuutalbum The Soft Landing (2021) werd met open armen ontvangen, en bevatte met Nova een radiohit.

Ten opzichte van het debuut beweegt het nieuwe album zich richting een zwaarder en meer alternatief geluid. De band haalt inspiratie uit namen als Sharon Van Etten en Kurt Vile, met een vleugje van het epische jaren 80 poprockgeluid van Bruce Springsteen. Maar ook de vergelijkingen met Jonathan Wilson en The War On Drugs blijven fier overeind.

Foto: Camille Mortier