De Zweedse rockband The Hives bracht vorig jaar, na een stilte van 11 jaar, een nieuwe plaat uit getiteld The Death of Randy Fitzsimmons. En dat was een zeer overtuigende comeback, naar wij dachten. Recent werd de band gevraagd een cover op te nemen voor Spotify Singles en de keuze viel op Hooked on a Feeling, de Amerikaanse nummer 1 hit van de Zweedse rockband Blue Swede uit 1974 (en in 1992 weer onder de aandacht dankzij een scene in de Quentin Tarantino film Reservoir Dogs). Leo Blokhuis-modus: Overigens was het voor Blue Swede ook een cover. Het nummer is geschreven door Mark James en voor het eerst in 1968 gezongen door B.J. Thomas, die twee jaar later met Raindrops Keep Fallin’ on My Head wel een hit scoorde. Blue Swedes versie staat bekend om de aanstekelijke ‘Ooga chaka’s’, die het origineel niet bevat. Ook dat hadden de Zweden niet zelf bedacht: in 1971 kwam Jonathan King met dat idee op zijn versie. Uiteindelijk kom je dan via B.J. Thomas, Jonathan King en Blue Swede uit bij deze interessante interpretatie van David Hasselhoff uit 1997.

Terug naar The Hives, die het nummer kozen om het begin van de Zweedse muziekexport te vieren. Ze hadden een uur of twee over en besloten de studio in te gaan om het te spelen, zonder het van tevoren echt geleerd te hebben. “Maar dankzij ons uitstekende muzikale geheugen, schietvaardigheid en snelle denken hebben we een versie opgenomen waar we echt heel trots op zijn,” melden ze op Instagram. “Het origineel is heel netjes, gepolijst en goed gepresenteerd, dus het nummer had daar niet meer van nodig.”

YouTube player